Groenlipmossel voor dieren (honden en paarden)

Werkt Groenlipmossel ook bij dieren?

Groenlipmossel is een populair ingrediƫnt in voeding voor paarden en honden. En dat is niet voor niets. Deze mosselsoort uit Nieuw-Zeeland blijkt zeer effectief te werken bij dieren met gewrichtsklachten. Op basis daarvan kan geconcludeerd worden, dat Groenlipmossel ook bij mensen moet werken. Dit wordt ondersteund door meerdere klinische onderzoeken.

Groenlipmossel voor paarden

Vrijwel alle topruiters in Nederland geven hun kostbare springpaarden en renpaarden Groenlipmossel. Tijdens trainingen en wedstrijden is de belasting van de gewrichten zeer hoog. Er zijn in het verleden al veel middelen toegepast om gewrichtsslijtage- en ontstekingen te voorkomen en te bestrijden. Echter zonder succes. Een vloeibare combinatie van Groenlipmossel en Curcumine blijkt wel zeer effectief te zijn. Dit wordt inmiddels veel toegepast in de paardensport.

Honden en artrose

Groenlipmossel wordt standaard aan veel hondenvoeding toegevoegd. Het gaat vooral om voeding die speciaal is afgestemd op de grotere hondenrassen en dieetvoeding voor honden met gewrichtsklachten of ontwikkelingsstoornissen. De actieve bestanddelen bestrijden de ontstekingen, verminderen de pijn en ondersteunen de reparatie van het beschadigde kraakbeen. Daarnaast is Groenlipmossel voor honden ook als supplement te koop. Tot voor kort alleen als poeder. Sinds kort is er ook een vloeibaar middel met Groenlipmossel en Curcumine. Het heeft een aangename vissmaak en kan heel eenvoudig door het voer gemengd worden. Groenlipmosselproducten voor honden zijn verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak.