Groenlipmosselpoeder, extract of vloeibaar?

Wat is de beste Groenlipmossel: poeder, extract of vloeibaar?

Groenlipmosselproducten zijn er in vele varianten. Er zijn supplementen te koop als poeder, lipide-extract of in vloeibare vorm.

Groenlipmossel poeder

Het poeder bestaat uit niets meer dan Groenlipmossel dat eerst gedroogd en daarna vermalen wordt. Dit poeder is verwerkt in vooral goedkope producten. Ze zijn minder effectief, omdat de actieve ingrediënten maar moeizaam worden opgenomen door het lichaam.

Groenlipmosselextract

De lipide-extracten bevatten uitsluitend de Omega-3 vetzuren uit de Groenlipmossel. De voor de opbouw en reparatie van het kraakbeen zo belangrijke Glycosaminoglycanen ontbreken dus in deze supplementen.

Vloeibare groenlipmossel

De vloeibare variant – ook verkrijgbaar als vloeibaar capsules – is de duurste. Deze variant bevat echter 100% pure Groenlipmossel in een vloeibare en gestabiliseerde vorm, die beter en sneller door het lichaam worden opgenomen worden. Bovendien zijn alle actieve bestanddelen van de Groenlipmossel – bijzondere Omega-3 vetzuren, Furaanvetzuren, Glycosaminoglycanen en eiwitten – in hun natuurlijke onderlinge samenhang nog aanwezig.